Butikssäljare till Björkåfrihet Burlöv

Björkåfrihet är en ideell förening men samtidigt en av Sveriges största second hand-kedjor. Vi har verkat för internationell solidaritet, inkludering och miljö i över 50 år. För dig med rätt kompetens och inställning är detta en ovanlig chans att arbeta i en professionell verksamhet samtidigt som du kan vara förvissad om att ditt arbete blir till solidaritet och miljönytta. Nu söker vi en vikarie till vår butik i Burlöv Center. Vi söker dig som vill arbeta som butikssäljare 85% på veckodagar och helger.

Om dig

Som person behöver du ha känsla för god service och trivas med att arbeta i butiksmiljö med en stor variation av varor. Du tycker om att samarbeta och ser till gruppens bästa, samtidigt som du är målmedveten och drivs av att skapa merförsäljning.

Vi söker dig som:

  • Är engagerad och handlingskraftig
  • Har tidigare erfarenhet av butiksarbete, försäljning, kassavana och service
  • Har kunskap om mode, trender och second hand
  • Tar eget ansvar och har datakunskaper
  • Uttrycker dig väl på svenska och gärna ytterligare språk
  • Kan arbeta kvällar och helger
  • Har fyllt 18 år, ett krav pga hantering av kontanter

Dina arbetsuppgifter

Som säljare hos oss arbetar du aktivt med försäljning av samtliga våra produkter. Du bidrar till kundens upplevelse genom att ge utmärkt service. Delar av ditt arbete innebär kassaarbete där professionalism och tempo är viktigt. Du kommer även arbeta med påfyllning av varor, följa vårt butikskoncept samt hålla ordning i butiken, allt för att skapa en inspirerande butiksmiljö. Kassarapportering och redovisning ingår i arbetsuppgifterna. Du kommer också fungera som handledare till våra medhjälpare.

Anställningsvillkor

Tjänsten är ett vikariat på 85% som sträcker sig till 31 augusti 2024. Tjänsten omfattas av kollektivavtal med Handels och arbetsplaceringen är vår butik i Burlöv Center.

Ansökan

Ansökan skickas till rekrytering.butikmlm@bjorkafrihet.se  

Ange referens: säljare Burlöv

Sista ansökningsdatum är 2023 11 26

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att läsa ansökningar märka med referens och skickad till angiven epost. Vi avböjer vänligen men bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och -portaler/webbsidor etc.

Kontakt

Frågor om tjänsten besvaras av Butikschef Marika Hautakoski  040 – 286 472

Om oss

Björkåfrihet, tidigare Emmaus Björkå, är en ideell förening som arbetar med internationell solidaritet, socialt ansvarstagande och hållbar utveckling.

Secondhand-verksamheten ökar återanvändningen i samhället och minskar Sveriges miljöpåverkan. Björkåfrihet deltar också i flera forskningsprojekt för att få fram bättre metoder för återvinning och återbruk av textil. 2019 var Björkåfrihet först i världen med att beräkna ett klimatavtryck för sina secondhand-varor, som också kunde jämföras med konsumtion av till exempel nytillverkade kläder. Jämförelsen visade bland annat att en begagnad jacka kan skänkas till insamling och köpas igen 393 gånger innan den har gett upphov till samma växthusgasutsläpp som tillverkning, distribution och försäljning av en enda ny jacka.

Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer Björkåfrihet organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. På hemmaplan ges stöd till asylrättsrörelsen och organisationer som arbetar med papperslösa människor. Björkåfrihet samarbetar även med ett fyrtiotal kommuner och erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar.

Björkåfrihet har kollektivavtal med Handelsanställdas Förbund och Unionen. Organisationen har även 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. 2019 blev Björkåfrihet världens första ideella secondhand-organisation med kvalitets- och miljöledningscertifiering enligt ISO9001/14001.