Vi söker en lagledare till vår sorteringsavdelning för mjuka varor i Göteborg

Björkåfrihet är en ideell förening men samtidigt en av Sveriges största second hand-kedjor. Vi har verkat för internationell solidaritet, inkludering och miljö i över 50 år. För dig med rätt kompetens och inställning är detta en ovanlig chans att arbeta i en professionell verksamhet samtidigt som du kan vara förvissad om att ditt arbete blir till solidaritet och miljönytta. Varje år samlar vi in tonvis med kläder och prylar för att ge dem nytt liv. Vi söker nu dig som vill vara med och bidra på vår sorteringsanläggning för kläder och textilier i Göteborg.

Om dig

Vi söker dig som kan börja arbeta i januari 2024. Du har en positiv inställning och drivs av att arbeta mot uppsatta mål.

Låter detta som du? Då tror vi också att du som söker:

 • Trivs med att arbeta noggrant och strukturerat
 • Intresse för mode och trender
 • Har datorvana
 • Uppskattar fasta arbetstider dagtid

Krav:

 • Erfarenhet från produktion, sortering, industri eller lagerarbete
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Gymnasiekompetens eller motsvarande

Dina arbetsuppgifter

Anställningen är i grunden inom produktion, men med ett ansvarstillägg för att stötta enhetschef i det dagliga arbetet. Det innebär att du kommer ha varierande uppgifter inom sortering, prismärkning, administration och arbetsledning, och därigenom vara med och säkerställa att vi når våra produktionsmål.

Du kommer ha ett arbete där resurser från återanvändning skapar förutsättningar för internationellt solidaritetsarbete. Du ingår i en arbetsgrupp som sorterar och prismärker kläder och textilier till våra egna butiker. Arbetet sker i en industriell arbetsmiljö i Björkåfrihets lokaler på Aröds Industriväg 27 i Göteborg.  

Arbetet består till största del av att:

 • Säkerställa att den dagliga driften fungerar
 • Praktiskt stöd till Enhetschef
 • Följa upp produktionssiffror
 • Administrativt arbete
 • Prismärka varor
 • Sortera varor

Anställningsvillkor

Vi söker dig som kan arbeta 40 tim per vecka (Måndag – Fredag) Detta är till en början ett visstidskontrakt, med eventuell möjlighet till tillsvidareanställning.

Tjänsten omfattas av kollektivavtal med Handelsanställdas förbund.

Ansökan

Ansökan skickas till; rekrytering.sortering@bjorkafrihet.se
Ange referens: lagledare Göteborg. Vi ser fram emot din ansökan senast 2023-12-10.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att läsa ansökningar märkta med referens och skickad till angiven epost. Vi avböjer vänligen med bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och -portaler/webbsidor etc.

Kontakt

Frågor om tjänsten besvaras av: Mattias Faltsetas, Enhetschef, 031-51 00 13.

Om oss

Björkåfrihet, tidigare Emmaus Björkå, är en ideell förening som arbetar med internationell solidaritet, socialt ansvarstagande och hållbar utveckling. Vår second hand-verksamhet ökar återanvändningen i samhället och minskar Sveriges miljöpåverkan. Bara i koldioxid motsvarar vårt avtryck en insparning på över 17 500 bilars årliga utsläpp. Björkåfrihet deltar också i flera forskningsprojekt för att få fram bättre metoder för återvinning och återbruk av textil.

Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer vi organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. På hemmaplan ger vi stöd till asylrättsrörelsen och organisationer som arbetar med papperslösa människor. Björkåfrihet samarbetar även med ett fyrtiotal kommuner och erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar.

Björkåfrihet har kollektivavtal med Handelsanställdas Förbund och Unionen. Vi har även 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Under 2019 blev vi världens första ideella second hand-organisation med kvalitets- och miljöledningscertifiering enligt ISO9001/14001.